Als je één rat ziet, zitten er nog 10 in de buurt!

Muizengif kopen

Luxan Brodilux Rattengif 200 gram

Luxan Brodilux is een kant en klaar product tegen muizen en ratten binnen.  Het is voorzien van lokaas waardoor de muizen en ratten al snel op het product afkomen.

Luxan Brodilux staat garant voor een snelle oplossing van uw ongedierte probleem.

Prijs: € 9.95
Direct uit voorraad leverbaar!
200 gram

Voerdoos Rat Renet

Normale winkelprijs: € 15,50
Onze prijs: € 13,50
Direct uit voorraad leverbaar!
Uitstekend beoordeeld!
Vergeet niet om het rattengif mee te bestellen in het volgende scherm!

 

“Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie”

Als je één rat ziet, zitten er nog 10 in de buurt!

De rat.. het grotere broertje van dat andere vervelende knaagdier, de muis. Muizen kunnen enorm veel overlast veroorzaken doordat ze kabels en verpakkingen van voedsel door knagen. Daarnaast kunnen muizen drager zijn van verschillende ziekten. Zoals we al zeiden is de rat de grotere variant van de muis. Maar, daar bedoelen we niet alleen het formaat mee. Ratten geven namelijk nog veel meer overlast dan muizen en moeten dan ook worden bestreden. Ratten hebben namelijk de nare eigenschap dat hun gebit continue doorgroeit, dit in tegenstelling tot andere zoogdieren. Hierdoor  moeten ze blijven knagen. Want als ze niet knagen groeien hun tanden gewoon door met als gevolg dat ze uiteindelijk helemaal niet meer kunnen eten en overlijden. Ratten vermenigvuldigen zich daarnaast enorm snel en vormen binnen enkele weken al een enorme plaag. Vooral boerderijen en opslagruimten met voedingswaar kunnen werkelijk worden geplunderd door een familie ratten. De knaagdrang van deze beestjes in combinatie met de grote aantallen waarin ze voor kunnen komen zorgen dan ook voor enorme overlast wanneer ze niet vroegtijdig worden bestreden. Je kan er namelijk vanuit gaat dat wanneer je een één rat ziet, er nog minstens 10 in de buurt zijn. En 2 weken later kunnen dat er al 50 zijn!

Naast het feit dat je voorraadkast geterroriseerd wordt door ratten is er nog een eigenschap van deze nare beestjes die er voor zorgt dat je ratten onmiddellijk moet bestrijden. Ratten staan er namelijk om bekend dat ze ziekten verspreiden. De bekendste ziekte die ratten verspreiden is de Pest. Deze ziekte komt gelukkig niet meer voor maar heeft in de geschiedenis enorm veel dodelijke slachtoffers op haar staan. Ziekten die nog wel steeds worden overgebracht zijn de Ziekte van Weil en Leptospirosis. Vooral de eerste van deze twee wordt bij minstens 50% van de ratten aangetroffen en kan koorts, geelzucht, bloedingen, vergroting van de lever en milt en lever en nierfunctiestoornissen veroorzaken. Ongeveer 5 tot 10% van de mensen die besmet raken met deze ziekte overlijden uiteindelijk.

Ratten bestrijden

Het bestrijden van muizen begint vaak met het goed opbergen van voedingswaren en tarweproducten. Zolang de muis geen voedsel vindt zal deze zich niet vestigen. Bij ratten werkt dit anders. Ratten hebben namelijk enorm harde tanden (harder dan ijzer!) en kunnen daardoor door vrijwel alles heen knagen! Niets is veilig voor ratten! Ratten gaan dan ook echt op zoek naar voedsel en knagen zich een weg door vrijwel alles wat ze tegenkomen tijdens hun speurtocht naar voedsel. Alleen je voedsel goed wegstoppen is daarom niet voldoende want de ratten vinden het uiteindelijk toch wel.
Voor het bestrijden van ratten kan je helaas niet uit een heel arsenaal van mogelijkheden putten. Ratten zijn namelijk te groot voor de gemiddelde muizenval en passen al helemaal niet in een diervriendelijke val.  Muizenlijm is vaak niet sterk genoeg om de gemiddelde rat op het plankje te houden.

Rattengif

Wat dan nog overblijft is rattengif. Rattengif kan zeer doeltreffend zijn, maar het is erg belangrijk dat je het juiste product koopt en op de juiste manier gebruikt. Rattengif dat bij de drogist wordt verkocht is vaak niet voldoende effectief meer. Veel ratten hebben namelijk een immuniteit ontwikkeld voor deze producten en zullen hierdoor óf niet van het rattengif eten, of het overleven.

Rattox-G is een rattengif dat ook door professionele rattenbestrijders (bij hele grote plagen) wordt ingezet. Het is een graankorrel met een natuurlijke aantrekkingskracht op zowel muizen als ratten. De rat vindt zich van nature aangetrokken tot deze korrels en zal ze snel tot zich nemen. Dit rattengif heeft tot gevolg dat de rat inwendige bloedingen krijgt en sterft. Bij het rattengif krijg je 2 lokdozen. Deze vul je eenvoudig met het rattengif en plaats je op strategische plekken. Om de 2 dagen controleer je de lokdozen of er van het voer is gegeten. Wanneer dit niet het geval is kan je de lokdozen beter op een andere plek plaatsen. Wanneer er wel van het rattengif is gegeten dan is het een kwestie van aanvullen. Pas wanneer er enige dagen niet meer van het rattengif is gegeten kan je er van uit gaan dat alle ratten zijn gedood.

Rattengif kan je bij de drogist kopen, echter wij adviseren om voor een serieuzer product te gaan. Wanneer je rattengif bij de drogist koopt riskeer je wekenlang bezig te zijn met maar een beperkt resultaat.

Disclaimer:

De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

www.muizengif.net kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker