Muizenval kopen? Hier moet je op letten!

Muizengif kopen

Muizenval met twee ingangen

Draadkistval met 2 ingangen voor het diervriendelijk en levend vangen van muizen. Na een geslaagde vangst kunt u eenvoudig de muis buiten vrijlaten. Ook verkrijgbaar met 1 ingang

 

Prijs: € 9,99
Direct uit voorraad leverbaar!

Radikal Barriere Muizengif Voordeelverpakking

Normale winkelprijs: € 14.95
Onze prijs: € 12.95
Direct uit voorraad leverbaar

“Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie”

 

Op het moment dat het buiten wat kouder gaat worden zoeken muizen een warmer onderkomen. In veel gevallen dringen ze ongevraagd zo je huis binnen. Een muis heeft helemaal niet zoveel ruimte nodig om binnen te kunnen komen. Door de kleinste gaten, kieren en scheuren weet een muis je huis moeiteloos binnen te dringen. Je merkt meestal vanzelf dat deze kleine knaagdieren in je huis verstopt zitten. Soms vind je muizenkeutels maar het kan ook zijn dat je s, nachts ineens een of meerder muizen hoort lopen of knagen. Dan is het tijd om te gaan muizenvangen.

Een goede muizenval aanschaffen

We kennen allemaal wel de bekende muizenval. Het is een hele gemakkelijke manier om muizen te vangen. Meestal bestaat een muizenval uit een houten plankje met een veer erop die je kunt spannen. Om de muis naar de val te lokken leg je er een stukje kaas bij of in. Kaas is een van de dingen die muizen lekker vinden, je kunt naast kaas ook eens een keer wat pindakaas voor de val gebruiken. Daar lok je ook heel gemakkelijk dit soort kleine knaagdieren mee. Zodra de muis aan de kaas of aan de pindakaas komt schiet ineens de veer los en is de muis in een keer dood. Het is niet heel leuk om te horen maar eigenlijk breekt de muis zijn nek en is het einde verhaal. Dit is niet heel diervriendelijk maar wel een goede remedie om van muisjes af te komen.

Een val die op een diervriendelijk wijze muizen vangt

Uiteraard is het heel goed voor te stellen dat je misschien niet zo fan bent van de normale val waar je muizen mee vangt. Natuurlijk wil je wel zo snel mogelijk van deze onuitgenodigde gasten af in je huis. Gelukkig is er nog een andere optie. Dat is namelijk de klapval. Dit is ook een hele goede manier om muizen te bestrijden, maar dan wel op een diervriendelijke manier. Het is ook een val waar je de muis naar probeert toe te lokken. Het enige verschil is dat het muisje in leven blijft. Zit het knaagdiertje eenmaal gevangen in de val, kan de muis er echt niet meer uit.

Levende muizenvangen geef ze daarna de vrijheid weer terug

Je kunt dan het kleine diertje heel gemakkelijk weer uit de val halen en ergens uit zetten. Geef de muis weer zijn vrijheid terug. Doe dit vooral niet in je eigen tuin of in de directe omgeving. De kans is dan heel groot dat de muis weer terugkomt. Dan kan je weer opnieuw beginnen en moet je de muis weer proberen te vangen Het is veel beter om het kleine knaagdier meteen weer uit te zetten. Dit kun je bijvoorbeeld het beste doen ergens in een bos of een wat verder gelegen natuurgebied. Met behulp van een klapval heb je geen last meer van muizen in je huis. Zonder dat je diertjes pijn moeten laten lijden of dat je ze dood moet maken.

 Naar boven

Disclaimer:

De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

www.muizengif.net kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker