Muizen bestrijden kun je gemakkelijk zelf!

Muizen bestrijden kan je zelf!

Last van die vervelende knaagdieren die al je verpakkingen open knagen. Die je elektriciteitskabels kapot vreten en overal hun vieze keutels en urine achterlaten? Tijd voor muizenbestrijding!!!

Daar sta je dan, klaar om die vervelende muis of hele muizenfamilie je huis uit te jagen. Maar hoe begin je daar mee? Welke “wapens” heb je tot je beschikking en hoe zet je ze in? Op deze vragen krijg je van ons antwoord!

Vaak wordt er geroepen dat als je één muis ziet, er nog minstens 15 andere in de nabijheid zijn. Dit houdt dus in dat je niet jacht maakt op een enkeling maar een hele groep. Een hele groep die echt door heel je huis kan zitten. De kelder, de zolder, de kruipruimte, zelfs de leidingen en je muren zijn niet veilig voor deze vervelende knaagdiertjes. Muizenbestrijding begint dan ook met uitzoeken waar ze zich ophouden en welke routes ze door je huis nemen om van de ene naar de andere plaats te reizen. De makkelijkste manier om dit te doen is, is kijken waar de keutels liggen. Muizen zijn niet kieskeurig als het op hun toilet aan komt. Ze laten hun keutels daar vallen waar ze lopen. Vind je de keutels dan weet je dus waar ze lopen. Als je muizenkeutels in een, op het eerste gezicht afgesloten, ruimte vind dan moet je op zoek naar openingen. Muizen kunnen met gemak door een opening van slechts een halve centimeter dus je zal goed moeten opletten.

Tijd voor muizenbestrijding

Wanneer je eenmaal hebt achterhaald hoe de muizen door je huis en in bepaalde ruimten komen wordt het tijd voor muizenbestrijding. Om muizen te bestrijden heb je een heel arsenaal tot je beschikking. We noemen ze even op: muizengif, muizenvallen, muizenlijm, muizenlokdozen en natuurlijk de ouderwetse huiskat. Hoeveel vertrouwen je ook in je kat hebt, hij of zij zal nooit zo doeltreffend zijn als de andere bestrijdingsmiddelen. Geef je kat dus een lekker bak voer en een kussentje om op te slapen, want je gaat hem of haar niet nodig hebben.

Om te bepalen welk muizenbestrijdingsmiddel je kiest, moet je jezelf afvragen of je het erg vindt dat het vervelende knaagdiertje de dood vindt tijdens de bestrijding. Moet het beestje zo snel mogelijk dood dan kies je voor muizengif, muizenlijn of een muizenval. Vind je het knaagbeestje stiekem toch wel schattig en vind je het zielig als deze zou overlijden dan kies je voor een diervriendelijke muizenval of muizenval of lokdoos.

Muizengif bestaat uit korrels die je in de looppaden en rond de openingen achterlaat. De muis eet vervolgens van de korrels en sterft binnen enkele dagen. Hierbij droogt het beestje volledig uit zodat je geen vervelende geur in huis krijgt. Er zijn veel soorten muizenkorrels verkrijgbaar, maar ze werken niet allemaal even goed. Dit komt doordat de muizen inmiddels immuun begint te worden voor bepaalde soorten korrels. Het muizengif dat we op deze pagina aanbieden is het zelfde muizengif als dat de professionele muizenbestrijding gebruik (een tikkeltje effectiever dan dat spul van de drogist!).
Mocht je een hyperintelligente muis tegen komen die de muizenkorrels negeert dan kan je altijd de korrels even insmeren met wat pindakaas. Vriend muis is dol op pindakaas! (wel even latex handschoentjes dragen, het blijft natuurlijk muizengif).

Muizenlijm is een prachtig middel voor het geval muizengif niet voldoende werkt. Tref je een muizenfamilie die muizenkorrels (al dan niet ingesmeerd met pindakaas) negeert dan pak je een tube muizenlijm. Deze lijm smeer je op een stukje karton wat je vervolgens voor de openingen of in de looproute van de muizen legt. Wanneer de beestjes over de lijm proberen te rennen zitten ze muurvast!

Muizenvallen, wie kent ze niet. Een houten plankje met een strak gespannen veer. De muist knaagt aan het stukje kaas en vervolgens wordt het vakkundig geplet. Althans, iedereen denkt dat het zo gaat maar dat is niet zo. Kaas is niet het beste voer om in de muizenval te bevestigen. Muizen zijn dol op zoetigheid, en ongeveer alles wat zoetig ruikt is dan ook zeer interessant voor muizen. Dus… plunder de snoep pot en vang muizen! De muizenval is daarnaast niet heel doeltreffend. Wanneer de veer terugschiet heeft de muis nog een fractie van een seconden om te reageren, en we weten hoe snel muizen kunnen zijn.
Vaak wordt de muis dan ook slechts gedeeltelijk geraakt door de muizenval en sterft een lange pijnlijke dood. Wanneer de muis alsnog uit de val weet los te komen zal deze ergens in een stil hoekje dood gaan. De geur die daarvan komt is vreselijk en kan weken blijven hangen.

De klassieke muizenval raden wij dan ook niet aan. Als je voor een muizenval wilt gaan dan adviseren wij de diervriendelijke muizenval. Deze muizenval bestaat uit een hokje van staaldraad met daarbinnen een zoete lekkernij. Wanneer de muis de lekkernij op eet valt het deurtje waardoor hij binnen is gekomen dicht en het beestje zit gevangen. De volgende dag kan je het knaagdiertje terug in de natuur plaatsen. Let hierbij op dat je dat minstens op 750 meter van je huis doet want anders weet de muis je huis zo weer terug te vinden!

Kortom, muizenbestrijding kan je zelf! Wanneer u goed oplet hoe de route van de muizenfamilie loopt kunt u met de producten op deze website vrij eenvoudig de gehele muizenfamilie uitroeien of uitzetten. Een professionele muizen bestrijder heeft u pas nodig als het muizenprobleem uitgroeit tot een ware plaag (wanneer u dagelijks 10 of meer muizen ziet).

Disclaimer:

De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

www.muizengif.net kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker

“Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie”