Een muis in huis, hoe los je dat zo snel mogelijk op?

Muizengif kopen

Muizengif

Luxan Pasta is een kant en klaar product tegen muizen en ratten binnen.  Het is voorzien van lokaas waardoor de muizen en ratten al snel op het product afkomen.

Luxan Pasta staat garant voor een snelle oplossing van uw ongedierte probleem.

Prijs: € 9,95
Direct uit voorraad leverbaar!
200 gram

Radikal Barriere Past Muizengif Voordeelverpakking

Inclusief voerdoosjes

Normale winkelprijs: € 20,45
Onze prijs: € 15,95
Direct uit voorraad leverbaar

 

“Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie”

 

Een muis in huis, hoe los je dat zo snel mogelijk op?

Als de temperaturen buiten wat kouder gaan worden zoekt een muis een warm onderkomen. In die tijd van het jaar is de kans groot dat je een of meerdere van deze knaagdiertjes in huis kunt vinden. Muisjes wringen zich gemakkelijk door kleine spleten, scheuren en gaten. Het kost ze geen enkele moeite om zo je huis binnen te dringen en op zoek te gaan naar een lekkere warme schuilplaats. Natuurlijk kom je er al snel achter door het geluid dat ze s, nachts maken of doordat je uitwerpselen van deze diertjes vind. De vraag is dan hoe los ik dit muizenprobleem zo snel mogelijk op?

Een muis vangen met een muizenval

Het eerste waar je aan denkt bij het bestrijden van muizen is de muizenval. Een houten plankje met een veer die je kunt spannen. Je doet een stukje kaas of een stukje brood met pindakaas in de val. De bedoeling is dat het voer in de val zo aantrekkelijk is voor de muis dat deze er niet af kan blijven. Zodra het kleine diertje aan het voer zit springt de aangespannen veer los en is het muisje in een klap dood. Door de klap breekt de nek van het beestje. Misschien vind je het zielig maar het muisje heeft geen pijn en ook geen stress. Het diertje sterft gelijk.

Muizen bestrijden met muizengif

Er is nog een andere manier om van deze onuitgenodigde gasten in je huis af te komen. Dat is door met muizengif aan de slag te gaan. Dit zijn korrels die je op plaatsen kunt strooien waar de spits of veldmuizen zich schuil houden in je huis. Het werkt eigenlijk vrij simpel. De geur van deze gif korrels zorgt ervoor dat de muisjes er snel op af komen. De diertjes worden er als het ware naar toe gelokt en beginnen direct aan de korrels te knabbelen. Omdat een muis maar hele kleine porties per keer eet duurt het een tijdje voor de muis daadwerkelijk aan het gif zal sterven. Een muis eet een klein beetje en wacht dan even. Na een tijdje eet hij of zij pas verder.

De gif korrels werken goed maar het duurt even voor de muizen sterven

Eerst moet het kleine knaagdier ervan overtuigd zijn dat het voer goed is en dat hij of zij na het eten ervan niet ziek wordt. Meestal eet het muisje de gif korrels op en sterft een tijd later in zijn eigengemaakte hol of nest. De muis sterven doorgaans tussen de vier en veertien dagen nadat ze van het muizengif gesnoept hebben. Overigens zijn deze gif korrels veilig voor andere huisdieren omdat het maar een lage dosis is. Kijk wel uit met kinderen die gaan kruipen en het gif voor snoepjes aanzien.

Een diervriendelijke manier om een muis te vangen

Een muis in huis is niet fijn en daar wil je zo snel mogelijk een oplossing voor. Misschien vind je een muis vangen met een val waardoor zijn nekje breekt of gif voeren niet echt een goed oplossing om van je muisjes in huis af te komen. Dan is er nog een andere optie. De klapval. Deze val werkt eigenlijk hetzelfde als de bekende muizenval met als enige verschil dat het kleine knaagdiertje in leven blijft. Je kunt de muis gewoon weer in de vrije natuur loslaten. Doe dit niet te dicht bij huis. Want anders is de kans erg groot dat dezelfde muis weer onuitgenodigd je woning binnendringt. Het is beter om het diertje een heel stuk verder van huis in een bosrijke omgeving weer vrij te laten. De perfecte manier om van muisjes af te komen zonder dat je ze door moet maken.

Een kat in huis

Sommige katten zijn echte jagers en zodra ze merken dat er een muis in huis zit jagen ze er net zolang achter tot ze deze te pakken hebben. Er zijn katten die er alleen maar mee spelen en de diertjes niet doden. Maar meestal is het zo dat het muisje het spel niet overleeft. Andere katten doden de muis en leggen die als een soort jachttrofee voor de voeten van zijn of haar baas neer. Heb je een kat in huis die een groot jachtinstinct heeft dan is dat ook een prima remedie om van je muis in je huis af te komen.

Disclaimer:

De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

www.muizengif.net kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker